Huskeliste (0)

KJØKKENET DITT AVSLØRER DEG

Når du velger kjøkkeninnredning, velger du mest sannsynlig en stil som reflekterer din personlighet. Kjøkkenet er ofte det dyreste rommet i boligen, så de fleste velger en innredning som de kan stå inne for og trives med over tid.

Identitet og gruppetilhørighet er viktig for oss mennesker. Mer eller mindre bevisst  signaliserer vi hvem vi er, eller hvem vi har lyst til å være, gjennom valg av klær, bil, bolig, feriedestinasjon osv. Kjøkkenet er midtpunkt i de fleste boliger, så det er helt naturlig at det legges ned store anstrengelser i å velge det riktige uttrykket, den riktige stilen. Funksjonalitet er også viktig, men med dagens kjøkkeninnredninger kan funksjonalitet bygges inn i alle slags kjøkkenstiler.

 

DEN LANDLIGE HERREGÅRDSTILEN
Velger du denne retningen, har du sikkert drømt om det gode liv på landet et par ganger. Du har tradisjonelle verdier, og ser det som viktig å samle familien og venner rundt middagsbordet. Kjøkkenet er ofte i bruk, det bakes og det syltes. Vaffeljernet er alltid innen rekkevidde. Klisjeer? Kanskje, men klisjeer blir til fordi de inneholder mye sannhet.

Sigdal har Herregård som en av sine mange modeller. Avhengig av om det leveres i beiset eller lakkert eik, eller i MDF i ulike farger, får kjøkkenet et uttrykk som varierer fra rustikt fransk til svensk herregård, eller en norsk bondegård. Stilen gjør seg aller best i store kjøkken med romslig spiseplass og kanskje en åpen peis eller grue. Eller i en Frogner leilighet med takhøyde og stukkaturrosetter. Men det er heller ikke feil å ta litt av den landlige idyllen inn i mer moderne former og på begrensede arealer.

 

LESS IS MORE
Minimalistene blant oss vil finne Sigdals nye kolleksjon svært tiltalende. Glatte flater og håndtaksløse skuffer og skap. Det gjelder bare å ha det ryddig, for hver eneste lille ting blir stor og viktig når interiøret er så rent og striglet. Men det passer godt til forestillingen om de travle og urbane og ikke minst designbevisste som velger denne stilen.

Kjøkkenet er ikke nødvendigvis i bruk hver dag, men teknologien er på plass bak frontene, slik at det kan kokkeleres etter alle kunstens regler når det inviteres til middagsselskaper. Og skal det stå noe på kjøkkenbenken, skal det helst være en italiensk espressomaskin, eller kanskje en iPad med oppskrifter. Vi overdriver sikkert litt, men det tar vi sjansen på. Se på Sigdals Uno Palett, så skjønner du hva vi mener. Det er rålekkert og absolutt minimalistisk.

 

GOURMETENS VALG
Det har aldri vært solgt mer overpriset jåleutstyr til kjøkkenet etter at mannen begynte å interessere seg for matlaging, sies det. Det kan så være, vi heier på både menn og kvinner med kjøkkenforkle. Men kanskje flere menn burde ta litt av matlagingen til hverdags også, ikke bare til selskapsbruk?

Hva slags kjøkken velger så de avanserte hjemme-chefene? De drømmer nok om et super-coolt industrikjøkken, med damp ovn og sous vide utstyr. Og selvsagt en salamander, som alle proffene har. Men så var det det økonomiske og det praktiske aspektet, da. De skal tross alt ikke lage mat til femti personer hver kveld. Skap til kjøkkenmaskinen, som ikke brukes hver dag, er mer praktisk enn at den står framme på benken. Da støver den ikke ned mellom hver bruk. Slik kunne vi ramse opp alt utstyret som trenger oppbevaring, og da er et kjøkken med tradisjonell innredning best, selv for en mann med kulinariske ambisjoner.

Når det kommer til gourmet-kokkens behov handler det mye om hva som er inni skapene og skuffene og hvordan de er innredet. Sigdals nye kjøkken er proppfulle av smarte løsninger. Skuffer som tar vare på de dyre kokkeknivene, stikkontakter som kommer opp av benkeplatene og er ute av veien når du ikke trenger dem. Smarte opphengs system og LED-lys. For eksempel.

Med et nytt kjøkken fra Sigdal får du funksjonalitet i skuffer og skap. Og våre kjøkkenkonsulenter hjelper deg gjerne med å lage en god planløsning som dekker alle dine behov. Frontene kommer i utallige varianter og farger. Det er bare å velge og vrake. Les mer på www.sigdal.com

 

DET ENKLE ER OFTE DET BESTE
Vi siterer Rema 1000. For det er med kjøkkeninnredning som med dagligvarer. Folk flest velger enkle og ujålete løsninger. Det er det som fungerer best i hverdagen, og det er hverdager det er flest av. Sigdal har løsninger for alle, fra det enkle og jordnære, til de sofistikerte og påkostede. Valget er ditt.