Huskeliste (0)

FIFTY SHADES OF GREY OG EN DASH MED SORBET

De siste årene er det blitt en mer løssluppen holdning til farger enn vi så i den superminimalistiske trenden forut. Heldigvis, vil mange si. Og den trenden fortsetter.

Interiørtrendene er i stor grad en avspeiling av motebildet for øvrig. Du kan leke mer med farger og mønstre, men helst som kontraster til en palett med duse, nøytrale toner. Gjerne grått, hele spekteret fra hvitt til svart, ofte iblandet litt jord, slik at det blir grå toner. Ifølge ekspertene er denne våren preget av en malerisk trend, gjerne med håndmalte blomstermotiv som flyter ut som i en akvarell. Kontraster er også viktig. Sort mot hvitt. Sterke klare farger mot duse paletter. Kontrasten mellom matte og blanke flater er også en effekt som brukes mye. Innslag av natur, i form av værslitt tre, bambus og rotting hører med.

 

MER FARGER
Fargebruken er blitt litt mer vågal de siste to, tre årene. Det er lov å bevege seg over mot de mettede fargene. Fargene fra 60-tallet er det ikke vanskelig å spore. Den stilsikre TV-serien Mad Men har satt sine spor og påvirket interiørtrendene. Klare og sterke farger gjør seg også mer bemerket enn tidligere. Foreløpig ser vi de sterke fargene mest som innslag i kontrast til duse farger, på et møbel eller på en liten vegg. Det blir spennende å se om de sterke fargene tar helt overhånd etter hvert. Flere tips finner du på www.jotun.no

 

FOTOTAPET ER LOV
Tapet med fotomotiver, gjerne fra dype skoger eller vakre strender var populært på syttitallet. De siste sesongene har de dukket opp igjen, og nå er det stort utvalg av motiver å få kjøpt. Ta en titt i tapetbøkene. En vegg med fototapet kan live opp et rom, gi dybde, eller være et humoristisk innslag. Gå inn på www.storeys.no og søk flere tips!

 

HOTELLSUITEN HJEMME
Den eksklusive hotellsuiten er det mange som har latt seg inspirere av. Mange ønsker seg hotellstilen hjemme, en sober stil, basert på en mørk palett, med mettede maskuline farger. Mørkt tre og dype farger, ton i ton, er ett virkemiddel for å skape hotellfølelsen. Gardiner fra gulv til tak er et annet. Innslag av mønstre hører med, og gylne metaller som gull, kobber og messing er veldig i tiden.

 

TEKSTIL, TAPET OG MALING
Tips: Det er alltid lurt å velge tekstiler til gardiner og møbler før man velger tapet og maling. Har du for eksempel funnet det perfekte gardinstoffet kan du få malingsekspertene våre til å mikse en farge som tar opp en tone fra stoffet, slik at totalresultatet blir optimalt.