Huskeliste (0)

MALE PANEL MATT? JA TAKK!

Male panel i en matt finish blir vakkert. Med den nye Lady Supreme Finish Matt er det nemlig mulig å få matte panelvegger! Og vi har testet med stort hell. Matte vegger er vakre på en egen måte.

Lyset som faller på en slik vegg faller mykt og minner om råsilke, sanddyner og ferskenskall.

Hvordan male panel: Fordi veggene vi skulle male tidligere var dekket av koreapanel (en HELT annen type panel enn fin gammel trepanel), var det nødvendig å gi det gamle panelet en kjærlig hånd. Vi har pusset opp slike vegger i mange år og etter hvert har vilært at det viktigste er å få sparklet og pusset stygge hull, få fjernet løse rester av gammel maling (ved å pusse, først med et grovt papir, deretter med et finere) og tette de største sprekkene med fuge (vi bruker Tec7).

 

 

 

En god runde med støvsuger, Jotun Husvask og Jotun Heftgrunning er krona på verket av denne prosessen, og følelsen av å grunne en vegg man har brukt lang tid på å preparere er skikkelig god! To strøk Lady Supreme Finish Matt over grunningen holdt i massevis.
Den nye malingen fortjener skryt for å være veldig god å jobbe med, spesielt fordi den dekker så godt, men også fordi den drypper lite og det dermed blir lite gris. Dessuten tørker den fort. Det liker jeg!
For å skape kontrast til den vakre matte veggen, malte jeg døren med Lady Supreme Finish Superblank i en av vårens klare fargehits, petrol (6084 Sjøsmaragd). Jeg har alltid brukt ulike nyanser av turkist og blått i hjemmet mitt, så at den fine gamle døren min har fått en ny petrolblå vår, føles helt riktig. Listverket rundet døren er også malt med Superblank, i samme farge som veggen (7236 Chi).

 

En god runde med støvsuger, Jotun Husvask og Jotun Heftgrunning er krona på verket av denne prosessen, og følelsen av å grunne en vegg man har brukt lang tid på å preparere er skikkelig god! To strøk Lady Supreme Finish Matt over grunningen holder i massevis. Den nye malingen fortjener skryt for å være veldig god å jobbe med, spesielt fordi den dekker så godt, men også fordi den drypper lite og det dermed blir lite gris. Dessuten tørker den fort. For å skape kontrast til den vakre matte veggen, er døren malt med Lady Supreme Finish Superblank i en av vårens klare fargehits, petrol (6084 Sjøsmaragd). Listverket rundet døren er også malt med Superblank, i samme farge som veggen (7236 Chi).

 

 

Ny lampe passer veldig godt til nymalt rom, dette rommet er et trapperom, og har en lampe med litt god ”lengde” for å understreke takhøyden her. Lampen fra Bloomingville/Designbelysning er 90 cm lang og passet perfekt. Med 9 halogenpærer gir den definitivt nok lys, noe vi kan justere med dimmer.

 

 

En splitter ny farge ble også introdusert, nemlig korallfargen Sorbet. Denne lyser virkelig opp og er slett ikke ueffen sammen med 6084 Sjøsmaragd. Den er også superfin sammen med sort, grått og greige. Sorbet er rett og slett en perfekt farge å male detaljer med, og du får et splitter nytt uttrykk på veldig kort tid.

 

 

Her er en gammel, sliten krakk gitt et strøk Jotun Heftgrunn og to strøk Lady Supreme Finish Matt i Sorbet. Møbler kan også males med matt maling. Og vaser. Vasen er malt med Superblank i fargen 7236 Chi, deretter er toppen dyppet rett i spannet med Sorbet Supermatt, og latt renne av i noen sekunder før den er satt i en tom skoeske.

 

Denne artikkelen er skrevet av Interiørblogger Ingrid Aune Westrum på vegne av Jotun.