Huskeliste (0)

ENERGISPARING I TUSEN FORMATER

Vinduene er husets øyne. Dessverre er de også husets akilleshæl, hvis du tenker på energiforbruk og miljø. Glassprodusentene utvikler stadig mer energibesparende glasstyper.

Store glassflater gir lys og utsyn og visker ut skillet mellom inne og ute. Dessuten gir det spennende arkitektoniske muligheter. Vinduenes form og format kan gi to like hus totalt forskjellig uttrykk. Mulighetene er uendelige. Med standardformater, kombinasjoner av standardformater, eller vinduer laget etter dine egne mål, kan du sette ditt helt personlige preg på boligen.  Produsenter som Gilje og Nordan har forbedret karm, ramme og lukkemekanismene, slik at vinduene er tette selv i storm.

Skal du bygge nytt eller gjøre en omfattende rehabilitering som er søknadspliktig, stilles det krav til vinduenes u-verdi. Kravet i byggeforskriftene fra 2009 er at gjennomsnittlig u-verdi for vinduer og dører skal være 1,2 eller lavere. Med anerkjente produsenter som Gilje og Nordan er det ingen sak å oppfylle kravene. Og energibesparelsene kommer både miljøet og deg til gode.

 

BEDRE INNEMILJØ
Gamle, dårlige vinduer er ikke bare energisløsende. De gir også redusert bokvalitet. Trekk og kulderas om vinteren, overoppheting om sommeren. Kulderas betyr at vinduene kjøler ned luften nærmest vinduet, slik at den renner ned mot gulvet og skaper ubehagelig effekt som minner om trekk. Trekk kommer ofte fra utette vinduer og feil utført montering, med mangelfull tetting rundt vinduskarmene.

Skifter du fra gamle til nye vinduer, vil du oppleve en merkbar forbedring av innemiljøet.  I tillegg vil du merke det i form av reduserte utgifter til oppvarming.

 

ALLE REGNBUENS FARGER

Overflatebehandling av ramme og karm er viktig for vinduenes levetid. Det blir mer og mer vanlig med vinduer som er ferdig overflatebehandlet, både på inn- og utsiden. Gilje bruker en tre-stegs malingsprosess med beskyttelse mot sopp og råte. Hele prosessen utføres i kontrollerte omgivelser i et avansert påføringsanlegg.

Toppstrøket kan leveres i en rekke standardfarger. I tillegg kan du få alle verdens spesialfarger etter RAL-systemet.

 

ALUMINIUM ØKER LEVETIDEN
Vinduer av tre, belagt med aluminium på utsiden er det beste du kan få med tanke på levetid. Aluminium lakket gir en helt tett overflate som beskytter treet i tiår framover. Innvendig har du fortsatt treverk som kan males og behandles som vanlig. Dette er et dyrere alternativ, men tar du hensyn til levetid og null vedlikehold, er det kanskje verdt pengene. Stadig flere velger å investere i denne løsningen.