Huskeliste (0)

PROFT RESULTAT MED RIKTIG VERKTØY

Uansett hva du skal gjøre, finnes det elektrisk verktøy som kan gjøre jobben enklere, raskere og med bedre resultat. Før var det bare proffene som hadde spesialverktøyet, nå er det tilgjengelig for alle, til overkommelige priser.

Godt verktøy er halve jobben. Skal du pusse opp med egeninnsats, kan det være lurt å begynne med en oppdatering av verktøykassen. Se på proffene, så forstår du at det stemmer. De har spesialverktøy for alle oppgaver, slik at de kan jobbe raskt og presist, med best mulig resultat. Egeninnsats kan spare deg for store regninger fra håndverkere. Bruk litt av det du sparer til å kjøpe godt verktøy – det vil du ha mye igjen for. Og verktøyet har du neste gang du skal pusse opp også. Les mer på www.makita.no

 

SATS PÅ KVALITET
En elektrisk drill kan du kjøpe fra et par hundrelapper og oppover til mange tusen. Du trenger sannsynligvis ikke den dyreste, men det er ikke sikkert det er så lurt å kjøpe den billigste heller.  Det er veldig irriterende når du ikke får gjort jobben ferdig fordi verktøyet svikter.

Ved første øyekast kan den billige drillen se like fin ut som den dyre, men det er store forskjeller på hva slags materialer som er brukt. Spesielt stålkvaliteten skiller det mye på. Ofte er stål og metall erstattet av plast som ikke er like solid eller slitesterkt.

 

MED ELLER UTEN LEDNING
Med dagens batterier kan nesten alt elektrisk verktøy gjøres oppladbart. Det er godt å slippe ledninger, og verktøyet kan brukes overalt, helt uavhengig av om det er strøm tilgjengelig, på hytter for eksempel. Men batteridrift har ikke bare fordeler. For det første er batteridrevet utstyr ofte dyrere, men det er andre ulemper også. Batterier må lades. Skal du jobbe lange økter, bør du ha flere batterier, slik at du unngår uønskede avbrudd for å lade. Batterier har dessuten en begrenset levetid, spesielt hvis de brukes sjelden, slik at de blir liggende og lades helt ut mellom hver bruk. 230 V verktøy, med ledning, virker 100% så lenge du har en stikkontakt innen rekkevidde.

 

VERKTØY FOR ALLE FORMÅL
Det finnes et utrolig stort utvalg av elektrisk verktøy, for forskjellige formål, fra ulike produsenter. Du trenger ikke alt, men til oppussing og gjør-det-selv-bruk er det enkelte ting du bør kjøpe først som sist:

Skrudrill – en oppladbar skrudrill er uunnværlig. Skal du skru mye, for eksempel et terrassegulv, bør du velge en kraftig drill, gjerne en 18,8V. Til lettere jobber, montering etc. kan du vurdere en litt mindre utgave, som er lettere og ikke belaster armer og håndledd så mye. En god skrudrill kan du også bruke til boring, noen har slabborfunksjon også.

Slagbordrill – til boring i betong og stein trenger du en kraftig 230 volts maskin. Velg en med … for det er slagene som avgjør om du lager hull eller bare små hakk. En skikkelig slagbordrill borer i betong som om det var smør.

Stikksag – et nyttig verktøy, til både kapping og splitting, men mest til kapping av plater, gjerne i buer eller andre former.

Kapp og gjærsag – et svært effektivt verktøy for all slags tømrer- og snekkerarbeid. Nøyaktige snitt, i alle slags vinkler, øker presisjonen og gir et bedre og penere resultat. Skal du sette opp lister, er en gjærsag nesten uunnværlig. De store modellene kan utstyres med bord, og noen kan vippes rundt og brukes som bordsag til splitting av materialer.

Pussemaskin – det er umulig å bygge hus eller pusse opp, uten at behovet for pussing melder seg. Da er en eksentersliper god å ha. Husk å kjøpe med nok papir, i alle graderinger fra 40 – 240.

Det er masse annet verktøy du kan supplere med: Elektrisk høvel, multiverktøy, varmluftpistol, dykksag (sirkelsag med anlegg), laservater m.m. Kom innom og se på utstillingene våre, og snakk med betjeningen. De vet hva som fungerer best til ulike behov.

 

STASJONÆRT VERKTØY
Vi har også stort utvalg av stasjonært verktøy. Dette er utstyr som hobbysnekkerne ønsker seg, for eksempel båndsag, bordsag, avretterhøvel, boremaskiner osv. Skal du innrede et skikkelig hobbyrom har vi alt du trenger. Det vi ikke har i butikkene, skaffer vi på kort tid. Snakk med våre verktøyeksperter, enten du er en avansert amatør eller en dreven proff.